Tämä tekniikka voi tuplata tuottamasi maidon määrän!

Haluaisitko saada pumpattua rintapumppuusi enemmän maitoa? Työkalut jotka siihen tarvitset ovat juuri edessäsi -sinun kätesi!

breast milk pump

Tutkimukset osoittavat että kun käytät käsiäsi maidon tulon stimuloimiseen voit maksimoida lypsämäsi maidon määrän- jopa niin paljon kuin kaksi kertaa sen mitä vain pumppaamisella saisit talteen. Miten se onnistuu? Tässä selitys miksi se toimii.

Vauvallasi on ehdottomasti kaikkein edistynein keino saada maito ulos rinnasta- vuosituhansien tutkimusten ja kehityksen jälkeen (tunnetaan myös sanalla evoluutio) luonto tarjoaa sinulle ratkaisun, rinnan pään puristamisen ja imemisen yhdistelmä. Kun lypsät käsin, käytät ”positiivista painetta” puristaaksesi maidon ulos rinnasta. Kun käytät rintapumppua käytät ”negatiivista painetta” imeäksesi maidon ulos. Kun yhdistät nämä kaksi tekniikkaa puristamalla rintaa samalla kun pumppaat pumpulla, saat kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

1: Lypsä molempia rintoja

Voit toki pumpata yhden rinnan kerralla mutta jotkin tutkimukset ovat osoittaneet että kun lypsät kahta rintaa kerralla kasvatat kokonaismaidonmäärääsi. Pumppu, jossa on kaksi ”lypsintä” kerralla antaa parhaimman tuloksen, kannattaa kysyä sairaaloista ja apteekeista niiden saatavuudesta. Voit myös ostaa erikoisvalmisteiset rintaliivit jotta voisit pumpata kädet vapaana, tämä helpottaa positiivisen paineen luomista.

2: Hiero rintojasi

Stimuloi rintojasi hieromalla niitä, tämä auttaa maidon erityksessä. Hiero rintojasi pyörivin liikkein, alkaen rinnan yläosasta edeten nänniä kohti.

3: Lypsämisen aloittaminen

Pumppaa normaalisti kunnes maidon tulo hidastuu tiputteluksi. Se kestää suurinpiirtein 15-20 minuttia. Hiero sitten rintojasi uudelleen ja tunnustele samalla löydätkö kiinteitä kohtia. Jos löydät niitä, hiero näitä alueita hellästi nänniä kohti. Voit käyttää yhtä kättä per rinta tai molempia käsiä, mikä sinusta parhaimmalta tuntuu. Jatka kunnes maitoa tulee enää tiputtelemalla.

4: Yksi pumppu ja /tai käsin pumppaaminen lopuksi

Sillä aikaa kun yksi rinta ”lepää”, voit käyttää joko rintapumppua ja toisella kädellä hieroa rintaa tai voit lypsää myös käsin jotta saisit rasvaisen takamaidon talteen. Vaihda rintaa välillä, käy läpi kaikki kiinteät alueet rinnoissasi, keskity etenkin kainaloidesi lähialueella oleviin alueisiin. Kun maidon tulo hidastuu taas tiputteluksi vaihda rintaa ja jatka tätä kunnes rintasi tuntuvat pehmeiltä ja maito lakkaa herumasta. Tätä tekniikka kannattaa harjoitella, ajan myötä opit tuntemaan mihin kohtiin rinnoissasi maito kertyy ja saat kaiken maidon talteen.

Lähde: bellybelly.com.au