Miksi seksi on niin tärkeää?

miksiseksionniintärkeää

 

 

 

Kyseinen aihe aiheuttaa ikäviä riitoja parisuhteessa, miksi näin on ja mistä on kyse?

Seksi on yksi yleisimmistä riidan aiheista parisuhteessa. Vaikka on olemassa monia muitakin läheisyyteen liittyviä riidan aiheita, yleisin erimielisyys syntyy siitä kuinka usein seksiä on (tai ei ole).

Voisi ajatella että yksi riita sinne tänne ei haittaa, mutta jostain syystä seksistä riitely menee usein rumaksi. Kumppani joka haluaa enemmän seksiä tuntee itsensä ei-rakastetuksi tai yhdentekeväksi ja nämä tunteet korostuvat silloin kun hän tulee torjutuksi kumppaniltaan joka haluaa vähemmän seksiä. Samaan aikaan se kumppani joka haluaa vähemmän seksiä tuntee itseään painostettavan seksiin, kontrolloiduksi ja esineellistetyksi.

Pari saattaa usein jatkaa tässä oravanpyörässä ja nämä tunteet vahingoittavat parisuhdetta. Kaikkien näiden läheisyyteen liittyvien ongelmien vuoksi ihmiset miettivät, miksi seksi edes on niin tärkeää. Parisuhdehan voisi olla täydellinen jos seksistä ei riideltäisi niin paljon. No, niitä syitä miksi seksi on niin tärkeää kuitenkin löytyy, tässä ainakin kolme:

1: Seksi tekee teistä parin

Seksi on jotain mitä harrastat vain kumppanisi kanssa, et muiden. Tietenkin voit kertoa puolisollesi kuinka rankka päivä sinulla oli töissä tai kuinka riittämättömäksi tunnet itsesi vanhempana, mutta näistä asioista voit puhua myös ystävillesi tai omille vanhemmillesi. Et voi harrastaa seksiä kenenkään muun kuin kumppanisi kanssa. Jos sivuutatte intiimin kanssakäymisen kumppanisi kanssa voi käydä niin, että alatte parin sijaan muistuttaa kämppäkavereita.

2: Seksi on ainutlaatuinen läheisyyden ilmaisu

Kyllä, voit halata ja suukottaa kumppaniasi osoittaaksesi rakastavasi häntä, mutta teet samoin myös äitisi, serkkusi tai jopa ystäviesi kanssa. Voit kutsua kumppaniasi ”kullaksi” tai ”muruksi”, mutta puolisosi jakaa nuo nimitykset lastesi kanssa. Seksi on ainutlaatuinen läheisyyden ilmaisu joka tapahtuu ainoastaan puolisosi kanssa. Se on rakkauden, intohimon ja romantiikan ilmaisu joka ylittää halauksen tai suukon. Te molemmat tarvitsette tätä erityistä kanssakäymistä jotta tunnette toisenne rakastetuiksi.

3: Seksi luo keskustelua ja tuo pareja lähemmäs toisiaan

Läheisyys vaatii kommunikointia- mutta ei vain sellaista ”Kuinka sinun päiväsi meni?”- tyylistä kommunikointia. Se vaatii paljon avoimemman, haavoittuvamman ja syvemmän kaltaista kanssakäymistä. Keskustelu jota käyt läheisessä kanssakäymisessä on paljon henkilökohtaisempaa kuin juttelut rankasta työpäivästä. Kerrot kumppanillesi mistä pidät. Annat kumppanisi tietää kuinka sinua tulee rakastaa henkilökohtaisella tasolla eikä vain niin että pyydät häntä viemään roskat. Seksi tuo teitä paljon lähemmäs toisianne. Ei ole tärkeää kuinka usein tai kuinka kauan osoitatte toisillenne läheisyyttä. Paljon tärkeämpää on, että molemmat nauttivat läheisyydestä ja seksistä toisen kanssa. Jos se ei onnistu, parisuhdekaan ei onnistu. Sen sijaan että parit riitelisivät ja kiistelisivät seksistä luoden kuilua välilleen, parien täytyisi oppia keskustelemaan tunteista. Kummankin on oltava avoimia ja kuunneltava toisen tunteita ja tarpeita. Tämä ei ole vain hyvän seksielämän perusta, se on myös hyvän parisuhteen perusta.