Poika vai tyttö? 16 vanhan kansan viisautta ja sukupuolen ennustamista

itsaboygirlthing

 

Poika vai tyttö?

 

Kiitos tekniikan edistymisen ja lukuisten älykkäiden tiedemiesten, ei ole enää kovin vaikeaa selvittää lapsesi sukupuolta. Ultraäänilaitteen avulla pitäisi melko suurella varmuudella saada selville lapsesi sukupuoli (tosin tieto ei ole 100% luokkaa) siinä 20 raskausviikon paikkeilla jos lapsesi on sellaisessa asennossa jossa sukuelimet voi nähdä helposti. Genetiikan avulla sukupuolen selvittäminen on ainoa varma keino, tosin tätä keinoa käytetään vain niiden parien kohdalla joilla on normaalia korkeampi riski epämuodostumiin. Jotkin näistä metodeista sisältävät keskenmenoriskin.

Ennen kuin nämä mahdollisuudet olivat käytettävissä, parien täytyi luottaa vanhan kansan viisauksiin ja yrittää arvailla lapsensa sukupuolta. Tietenkin on aina 50% mahdollisuus arvata oikein, mutta nämä ennustukset ovat kulkeneet suvuissa sukupolvien ajan. Olet varmaankin kuullut ne kaikki, varsinkin jos olet päättänyt olla ottamatta selvää lapsesi sukupuolesta. Et välttämättä ole voinut kävellä kadulla ilman että joku pysäyttää sinut ja kertoo kumman saat ja mistä hän on näin päätellyt. Nämä ennustukset eivät perustu tieteelle eivätkä ne välttämättä arvaa lapsesi sukupuolta, voithan silti pitää vähän hauskaa:

1: Linea negra

Tumma viiva joka ilmestyy vatsaasi raskauden aikana kertoo saatko tytön vai pojan. Huhu kertoo että jos viivasi jatkuu navan yläpuolelle saat pojan, kun taas jos viiva jää napasi alapuolelle saat tytön.

2: Vatsan sijainti

Tämä on yksi niistä vanhan kansan viisauksista joita et voi olla kuulematta raskauden aikana. Saatat kuulla tämän monta kertaa laskettuun aikaasi asti, ihmisethän rakastavat kommentoida mahaasi, eikö? Legendan mukaan jos vatsasi on ylhäällä, odotat tyttöä ja jos alhaalla odotat poikaa.

3: Ihosi tuntu

Jos odotat poikaa ihosi saattaa tuntua kuivalta, jos odotat tyttöä ihosi tuntuu silkkisen pehmeältä.

4: Sydämen lyönnit

Vanhan kansan viisauksien mukaan vauvan sydämen sykkeen tiheys kertoo vauvasi sukupuolen. Ilemisesti tytöillä on tiheämpi sydämen syke kuin pojilla. Yli 140 lyöntiä minuutissa kertoo että saat tytön, ja jos alle 140 lyöntiä niin saat pojan. Tasan 140 lyöntiä minuutissa tarkoittaa että saat joko alienin tai koiran pennun, ken tietää?

5: Hiukset

Jos hiuksesi muuttuvat paksuiksi ja kiiltäviksi odotat poikaa, jos hiuksesi rasvoittuvat ja ovat pitkin päätä odotat tyttöä. Kehosi muu karvoitus voi myös antaa vihjettä siitä kumman saat. Jos karvasi kasvavat paksuina ja nopeasti saat pojan, jos karvasi kasvavat niin kuin ennenkin odotat tyttöä. (Älä huoli, tulet olemaan joka tapauksessa karvaisempi kuin ennen koska sheivaaminen on mahdotonta ison vatsan kanssa.)

6: Painon kertyminen

Painon kertyminen tiettyyn paikkaan raskauden aikana on vanhan kansan mukaan yksi tapa ennustaa tulevan lapsen sukupuoli. Jos painosi kertyy lähinnä vatsaasi saat pojan ja jos painosi kertyy vähän joka puolelle saat tytön.

7: Mieliteot

Jotkut uskovat että mielitekosi kertovat syntymättömän lapsesi sukupuolen. Jos himoitset makeaa kuten hedelmiä, suklaata ja jälkiruokia haikara tuo sinulle tytön. Jos taas himoitset suolaisia ruokia kuten perunalastuja ja rinkeleitä saatat odottaa poikaa.

tyttö vai poika? 8: Sormuskikka

Vanha kansa käytti vihkisormusta, modernimpaan versioon tarvitset minkä tahansa sormuksen, neulan tai pinnin. Nyppää itseltäsi yksi hius päästä ja sido se sormukseen tai mikä sinulla onkaan. Mene makuulle ja roikota sormusta vatsasi päällä. Jos sormus alkaa liikkua ympyrää saat pojan. Jos sormus liikkuu heilurimaisesti sivulta sivulle saat tytön.

9: Pahoinvointi

Jos olet miettinyt miksi kärsit pahoinvoinnista (aamupahoinvointi tarvitsisi uudet standardit) niin se on siksi että osaisit ennustaa tulevan lapsesi sukupuolen. Jos pidit päätäsi vessanpöntössä ensimmäiset 12 viikkoa odotat tyttöä, jos et kärsinyt oksentelusta saat pojan.

10: Jalat

Jos jalkasi tuntuvat kovin kylmiltä saatat odottaa poikaa, jos taas jalkasi ovat lämpimämmät kuin koskaan, odotat tyttöä.

11: Hehku

Vanhan kansan mukaan jos näytät hehkuvalta, kauniilta ja hyvinvoivalta saat pojan. Jos taas ihmiset katsovat sinua huolestuneesti ja kysyvät voitko hyvin, kehossasi majailee tyttö joka vie sinulta kaiken energian ja hehkun.

12: Rinnat eriparia

On yleistä, että toinen rinta on suurempi kuin toinen. Jos oikea rintasi on suurempi odotat poikaa, jos vasen rintasi on isompi odotat tyttöä.

13: Minne tyynysi osoittaa

Tämä on varmasti yksi naurettavimmista ennustuksista mitä on, vanha taru kertoo että jos tyynysi osoittaa pohjoiseen saat pojan, jos etelään saat tytön. Jos tyynysi osoittaa itään tai länteen, ennustus on tulokseton. (Tosin voit vaikuttaa ennustukseen järjestämällä huonekalusi uuteen järjestykseen.)

14: Näppylät

Muinaisen viisauden mukaan akne raskauden aikana viittaa siihen että saat tytön. Täydellinen hipiä taas kertoo että saat pojan.

15: Virtsan väri

Jos virtsasi on kirkasta, saatat odottaa tyttöä. Jos virtsasi on sameaa odotat poikaa.

16: Vatsan muoto

Jos ihmiset pysäyttävät sinut kommentoidakseen kuinka vatsasi muistuttaa koripalloa, saatat odottaa poikaa. Jos taas koripalloilijat eivät innostu vatsastasi, odotat tyttöä. Kaikki yläpuolella olevat ennustukset ovat hölynpölyä, mutta näitä on hauska lukea. Ainakin silloin se on hauskaa jos itse toteutat näitä ennustuksia odottavalle äidille.