Tyttäremme täytti juhannusaattona vuoden ja sitä varten leivottiinkin oikein urakalla. Rakkaasta harrastuksestani oli lähellä tulla pahin painajaiseni sillä vietin keittiössä aaton aattona 6 tuntia putkeen ja seuraavana päivänä väsäsin tarjoiluja vielä 4 tuntia ennen kuin vieraat saapuivat. Tein suklaakakkua ja kakusta tuli 2 kerroksen sijaan 3-kerroksinen sillä olin ”hieman” arvioinut väärin tarvikkeiden määrän. Reseptin löysin kotikokin sivuilta jota käytän usein leipoessani, nyt en tehnyt muutoksia ohjeeseen lainkaan. Resepti meni kutakuinkin näin:
Suklaakakkupohja
-1,5 dl vehnäjauhoja
-2 dl sokeria
-4 munaa
-1 dl kaakaojauhetta (tummaa)
-2 tl vaniljasokeria
-1 tl leivinjauhetta
Sokeri ja munat vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja vaahtoon lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet. Itse siivilöin kuivat aineet vaahtoon ja hyvää tuli. Minä tein siis 3 kertaisen määrän mitä tässä ohjeessa ja sain aikaiseksi vähän isomman kakun kuin olin kuvitellut, toisaalta mieluummin liikaa kuin liian vähän. Kakun väliin tein kermavaahdosta ja suklaasta täytteen, alimpaan ja ylimpään kerrokseen meni tummaa suklaata ja keskimmäiseen kerrokseen valkoista suklaata. Kakkujen päälle sivelin voikreemiä jonka ohjeen löysin myös kotikokista:
Voikreemi
-65 grammaa voita
-2 dl tomusokeria
-2 tl vaniljasokeria
-1/2 rkl vettä
Pehmitä voi vatkaimella ja lisää vaniljasokeri. Lisää tomusokeri erissä ja lisää lopuksi vesi. Vatkaa kunnes kreemi on tasaista. tätä ohjetta olen käyttänyt aina ja on onnistunut joka kerta, nyt tein tietenkin 3 kertaisen määrän. 😀
Päällystin kakut fondantilla, ostin sen valmiina. Kaulimisessa käytin apuna tomusokeria. Tekstiin ja muihin koristeluihin käytin koristegeeliä (dr. oetker). Ranskan pastillejakin kakussa on.
Tein kakun päälle fondantista pöllön. Amanda rakastaa pöllöjä.
Päivän sankari ihmettelee korttia.
Maailman suloisin veijari <3
Tein myös suolaisia tarjoiluja, kinkkupiirakkaa, kasvispiirakkaa ja mozzarellapasteijoita. Niistä en kuvaa ottanut, eivät olleet oikein edustuskelpoisen näköisiä mutta maku oli loistava! Cake popsejakin väsäsin, sekoitin kakkupohjaa ja appelsiinituorejuustoa keskenään ja jähmetin jääkaapissa. Sen jälkeen tökkäsin tikut palloihin ja dippasin suklaassa ja sirottelin koristetta päälle. Vaahtokarkkitikkareitakin tein.
Saas katsoa mitä seuraavaksi leivon. 😀